Hoe dakpannen te reinigen

Dakpannen impregneren

Schimmel in de vorm van schimmel of meeldauw verschijnt meestal op het dak van een huis na enkele jaren van gebruik. Aangezien dakpannen of shingles op hellende daken worden geplaatst, is het duidelijk dat de schimmel of meeldauw zou groeien en een probleem zou worden.

Ook al is er onderhoud nodig om de dakpannen impregneren en er gezond te laten uitzien, toch is het onderhoudsaspect gunstig. Op enkele uitzonderingen na, zoals op de structuur, zijn sommige dakpannen in het voorjaar direct uit de doos klaar voor gebruik; de aanwezige bladeren zijn allemaal gestript en ook zijn ze bespoten om alle schimmelsporen te doden die ze zouden kunnen ruïneren.

Het inhuren van dakdekkers

Het idee om het dak en de dakpannen eruit te halen is misschien niet zo populair, omdat het een ontmoedigende taak is. Aan de andere kant, kan het zo veel goedkoper dan het hebben van de hele structuur te vervangen. Omdat ze gemaakt zijn van metalen, zijn ze ontworpen om langer mee dan de oude variëteit van daken. Dakdekkers zijn zeker een betere optie dan het in dienst nemen van timmerlieden en de ambachtslieden op grond van het feit dat ze niet veel tijd besteden aan dak reparaties. Aangezien zij al genoeg andere klussen hebben om efficiënter uit te voeren, zouden zij geen verdere motivatie moeten hebben om tijdens de wintermaanden aan het dak te werken.

Het proces van schoonmaken

Een van de gemakkelijkste technieken om het dak schoon te maken is met een stofzuiger en er zijn geen chemicaliën nodig. Maar, een spray-on bleekmiddel of reiniger is een meer uitdagende baan. Het grootste probleem is dat de chemicaliën kan misschien worden gemaakt ineffectief door het bedekken van de dakpannen met oude kranten tijdens het reinigen. Andere techniek om de dakpannen schoon te maken is met behulp van een hogedrukreiniger, maar je moet ervoor zorgen dat u niet te sterke druk te gebruiken. De druk mag niet meer dan 8.700 psi en moet worden gehandhaafd op ongeveer 12 psi te allen tijde.

Een hogedrukreiniger huren

De professionele dakwerkers gebruiken een speciale techniek om de dakpannen met een hogedrukreiniger te reinigen. Als u geen tijd hebt om aan een dergelijke klus te besteden, kunt u een hogedrukreiniger huren om alleen het vuil te reinigen. Een hogedrukreiniger zal zeker besparen de tijd die je verspilt aan het schoonmaken, omdat het reinigt de goten, sidings, alsmede het dak. Enkele van de goed populaire merken in de markt van hogedrukreinigers zijn Ergee, Goot Shark, en motiverende Goot over het hoofd machines.

Alternatieve reinigingsmethode

Als u een nogal krap budget hebt en zich zorgen maakt over de complexiteit van het schoonmaken van dakpannen, kunt u misschien besluiten om het dak te verven met enkele lagen spuitverf. Dit geeft u een frisse uitstraling van het dak zonder eigenlijk iets veel te doen aan het interieur van het. Echter, moet u zich bewust zijn van het feit dat de verf zal uiteindelijk scheuren. Daarom moet u het alleen gebruiken als een alternatief middel voor het reinigen van de dakpannen.

Dakpannen oprichten: Permanentie

Aangezien de dakpannen zeer zwaar zijn (ongeveer 30 pond of meer), moeten zij op een structuur worden geplaatst waaraan zij gewicht kunnen dragen zonder te vergaan. Als het dak schudt en kraakt tijdens windstormen en sneeuwval, hebt u geen andere keuze dan het dak te vervangen. Dit zijn de redenen waarom dakpannen niet kunnen verschuiven op de dakstructuur om te voorkomen dat de dakpannen breken.

Lees meer:
Vloerkleed reinigen Rotterdam
Tapijtreiniging Rotterdam