Hoe gebruik je een AED?

AED online kopen

 

Elk jaar zijn er meer dan 2 miljoen slachtoffers van een plotselinge hartstilstand. Ongeveer 90% van deze slachtoffers overlijdt binnen enkele minuten na de aanval. Degenen die een hartstilstand overleven, hebben uitgebreide medische zorg nodig.

Wat moet u doen als u iemand tegenkomt die bewusteloos is en niet reageert? Afhankelijk van de ernst van de aanval, kan reanimatie voldoende zijn om de persoon in leven te houden tot medisch opgeleide hulp arriveert. Of de persoon nu geboren is met een hartaandoening of het gevolg is van een gevaarlijk of niet-dodelijk verkeersongeval, het doel moet zijn de pompen te stabiliseren en schade aan het hart te voorkomen. Wat moet je doen als je een AED tegenkomt? De AED is draagbaar en kan worden gebruikt om iemand te helpen door zijn hart na een hartstilstand weer op gang te brengen. Het wordt beschouwd als een éénstapsapparaat dat gemakkelijk te gebruiken is. Het is ook zeer betaalbaar. De AED kost ongeveer 1.200 dollar en kan door iedereen worden gebruikt zonder speciale opleiding of uitrusting.

Hoe gebruik je een AED?

Volg deze stappen om een persoon te helpen:

– Begin met reanimeren door 9-1-1 te bellen. Stap uit uw auto en roep om hulp.

– Druk op de “Analyseer” knop om de toestand van het slachtoffer te zien.

– Klik op de “schok” knop om de schok toe te dienen.

Laat de AED de situatie beoordelen voordat u de laatste schok toedient. analyseer het slachtoffer: Vertel de AED wat u denkt of wat er is gebeurd. De AED zal de patiënt analyseren en u vertellen of een schok nodig is. Vertel de AED gewoon wat er is gebeurd en de AED zal uitleggen of een schok nodig is of niet. Bereid je voor met de juiste benodigdheden. 9-1-1 zal u aanwijzingen geven over waar u een AED kunt vinden. Het zal u uitleggen waarom u een AED moet gebruiken en wanneer. Het zal u een AED Checklist geven, zodat u de apparatuur zelf klaar kunt maken.

Bij aflevering van de schok: Bewaar de AED in de originele verpakking of wikkel. De AED moet in een overzichtelijke en schone ruimte worden geplaatst. Als de ongebruikte apparatuur niet binnen 7 dagen wordt gebruikt, meldt u een verlies bij de belastingdienst. Bel onmiddellijk 9-1-1 nadat je de schok hebt toegediend. OPMERKING: Als u alleen bent of niet op anderen hebt gelet, geef de schok dan alleen af.