Hoe om te gaan met uw dak

Dakinspectie

 

Kopers staan vaak te popelen om een nieuw huis te kopen. Een gewetensvolle zet is om een huis te kopen dat een schone geschiedenis heeft. Een huis inspectie infuus zal ervoor zorgen dat uw huis zo schoon is als u wenst dat het is.

Daken worden gemaakt van verschillende materialen, zoals teer, leisteen, keramiek, asfalt, hooi, houtschudden en klei. Duurdere daken zijn gemaakt van gecoëxtrudeerd materiaal, terwijl goedkopere daken zijn gemaakt van asfalt of oplossingen op basis van asfalt.

Oudere daken zijn niet per definitie riskant, maar als een dakinspectie wordt verwaarloosd, krijgen ze een kans. Er zijn constructies die korte of lange tijd door water kunnen worden doorboord zonder dat dit wordt opgemerkt. In het geval van deze beschadigingen kunnen verdere beschadigingen aan de dakmaterialen uitwaaien door regen of natuurlijke wind.

Boomtakken zijn een van de grootste oorzaken van dakschade; ze brengen de staat van het dak in gevaar door dakpannen op te tillen of de daksparren op te lichten. Soms zijn ze voldoende om een stroomstoring te veroorzaken. Vaak is de schade zo groot dat het hele dak wordt aangetast. Een manier om nood op het dak te voorkomen is de takken regelmatig af te snoeien of iets aan de takken vast te maken zodat ze niet zo kunnen gaan hangen.

Schaduwplekken en lekkages zijn een andere reden tot zorg. De beschaduwde plaatsen hebben de neiging water op te nemen en nat te worden. Dit heeft de neiging tot schimmel en meeldauw en brengt vervolgens schade teweeg door kruip. Een stukje gras dat aan de laagste kant wordt geplant, buigt de zonnestralen af en zorgt voor veel vocht rond de dakgoot.

Zwarte vlekken zijn de meest destructieve problemen en deze kunnen ontstaan door kleine dampen of door rottend organisch materiaal dat zich rond de zolderroosters, pijpen of verwarmingskanalen bevindt. Binnenin de airconditioner bevindt zich een verzegelde eenheid die zorgt voor een correcte klimaatregeling. Daarom moeten verschillende mechanische of luchtinstrumenten zelfstandig kunnen werken zonder oververhitting. Er is misschien een lek en een scheur in de mechanische of luchtkanalen. Het vocht bouwt zich op tot zwarte schimmel zodat een snelle reparatie gemakkelijk kan worden uitgevoerd. Als u het niet onderhoudt, zal schimmel zich beginnen te ontwikkelen en verspreiden in en rond het huis. Schimmel- en meeldauwsporen verspreiden zich snel en kunnen alles binnen een paar meter aantrekken.

Hout en op hout gebaseerde materialen dienen vaak als voedsel voor ander ongedierte dat schade kan aanrichten. Vlekken of verkleuringen op het hout kunnen leiden tot aantasting door insecten. Insecten komen binnen wanneer het hout wordt aangetast door water of extreme temperaturen. Door uw gezin en andere huisgenoten voor te lichten over onderhoud en hoe om te gaan met kleine dakschade, kunt u er zeker van zijn dat uw dak heel lang meegaat.

 

LEES MEER : 

– Pannendak vervangen 

– Plat dak vervangen