mierenboek

Acheter des fourmis

Verlaat het feest voordat je letterlijk ontploft.

Mieren zijn interessant. Of je nu een beginneling bent of een gevorderde verzamelaar, je zult kunnen observeren en je geluk met je mierenvrienden mee naar huis kunnen nemen. Dit boek heeft mijn mierenappartement nog interessanter gemaakt. Ben Threlfall, de auteur, was zo vriendelijk om me te laten zien hoe hij een mierenhotel onderhoudt. Hij heeft goed werk verricht door ongewone dingen onder de aandacht van verzamelaars te brengen. Ook heeft hij enkele foto’s geleverd die in geen enkele andere mierengids te vinden zijn. Op de tweede pagina kun je zien hoe de Acheter des fourmis hun nest trainen volgens de aanwijzingen in het boek. Deze fotografen hebben de mieren niet vrijgemaakt alvorens te fotograferen. Ze moesten het doen volgens de instructies van de gids. Misschien, als je gefrustreerd bent omdat je niet iets hebt dat op vuurwerk lijkt, dan kun je gewoon mieren fotograferen en BAM je bent klaar. Ben Threlfall heeft ook nuttige notities en suggesties opgenomen. Een must read voor iedereen die van insecten houdt! En dan bedoel ik niet mieren, ik bedoel mieren foto’s!

DaBooksBoy Miereninitiatief, of niet? Koop “Ant Initiative” door Steffan Moore B&N

Koop “Ant Initiative” van Steffan Moore

Koop “Ant Initiative” van Steffan Moore

Boek: The Nightingale’s Song. Nog een poging om de menselijke psyche uit te buiten met insecten. Steffan Moore’s boek is een kleine, maar zeer gedenkwaardige bijdrage aan de collectieve onderneming die “mierencultuur” heet. Je kunt veel plezier beleven aan het lezen over en kijken naar fantasieën met vermoeide insecten, want als je rustig en kalm naar ze zit te kijken, kom je in een ander universum terecht. Bekijk de kunstwerken en illustraties in het boek, gewoon om te zien! Als je van insecten houdt, wil je misschien ook Shorty One Ants lezen en zien wat ze nog meer doen buiten hun natuurlijke habitat!

Cindy Moeder! Voorzichtig!!! Als je geen houvast hebt, zul je dit boekje van Cindy Fawcette nooit begrijpen. Het is een elegant tremenboek geschreven door Cindy zelf, maar ook een helder relaas over de aanvankelijk beperkte samenleving tussen mensheid en mieren. Het boek bestond oorspronkelijk uit een reeks korte verhalen en begon als een verzameling luisterboeken over de mieren, maar de verhalen waren te kort en gingen onverschillig onopgemerkt voorbij. Cindy zag echter gretig het potentieel in de verhalen, en werkte ze uit tot een heel boek over kiemende mieren, net als burgeroorlogjournalisten. Lees het hele verhaal en grijp niet naar je geweer!

Roloff, L. A. De mieren van Mars. Uitgegeven door Bonanza Press. Dit boek gaat niet over mieren, maar over het veranderen van onze houding ten opzichte van mieren. Dit is misschien niet hun soort media, maar het moet goed zijn om te weten. Psychologen, sociale wetenschappers, onderwijzers en assistenten van onderwijzers houden allemaal van sociale studies of wereldstudies, terwijl de kandidaat vooral de menselijke geest bestudeert. Dit is een hint van een van de meest actieve onderzoeksorganisaties, die een verandering adviseert op ons vasthouden aan de traditionele onderzoeksmethodologie uit overwegingen van lange duur. Lees het boek en voel hoe anders en gevaarlijk de wereld van de psychologie in de loop der jaren is geëvolueerd. Verander uw houding!

Moet ik een ander boek kopen?

Misschien. Had ik gelijk met mijn eerste aanbevelingen?

Slechts een paar boeken geven je volledige informatie over mieren. Daarom moet je met alle boeken experimenteren, je zult nooit tot de oorspronkelijke conclusie komen zonder veel fouten te maken. Ik stel echter niet voor om alleen maar over 30 mieren te lezen en te veranderen wat je gelezen hebt. Mieren hebben nogal wat zwakke punten: Ze houden niet van ruimtes, ze behoren niet tot families, ze zijn afhankelijk van hun kolonie, en ze kunnen niet geïsoleerd worden. Daarom moet je je aanpassen aan dit andere web en eventueel risico’s nemen als je kolonies volledig wilt begrijpen. Vergeet niet dat andere wezens vaak sneller leren dan wij. Met de boeken over ontdekken van insecten word je een meester in getallen en kun je de verschillen tussen eiwitten, suikers, enzymen en geneesmiddelen bespreken. Sla deze over! Lees in plaats daarvan het boek Kolonie van mieren, of lees boeken over mieren en mieren alleen.